Topplistor
 

Årets Chinchilla

Årets Chinchilla är en tio i topp-lista över de mest vinstrika djuren under året. Djuret som ligger på första plats vid årets slut blir Årets Chinchilla. Vinnaren erhåller pokal som kommer delas ut på nästkommande års första utställningen, i samband med årsmötet.

Hur man räknar ut poängen
Man räknar ihop poängen från de tre bästa utställningarna under året. Poängen räknas ut genom att man adderar ett antal bonuspoäng till själva poängsumman djuret fått på utställningen. Bonuspoäng fås i form av 1 poäng för 1:a plats, 1 poäng för Cert och ytterligare 2 poäng för BIS/BIJ/BIB-vinst.

 

 

Årets Uppfödare

Beräknas på de egenuppfödda djurens resultat oavsett ägare. Enbart för SCAFs registrerade uppfödare. Det är de tre högsta poängen från de tre bästa utställningarna under året som räknas ihop  på samma sätt som Årets Chinchilla med bonuspoäng. Vinnaren erhåller pokal. 


Årets Utställare

Beräknas på utställarens chinchillor (både egenuppfödda och andra). Det är de tre högsta poängen från de tre bästa utställningarna under året som räknas ihop på samma sätt som Årets Chinchilla med bonuspoäng. Vinnaren erhåller pokal. 


Årets Nykomling

Beräknas som årets utställare, som nykomling räkna man i två år från första gången man ställt ut. Vinnaren erhåller pokal. 


Årets Eldsjäl

En tävling där man nominerar personer och sedan håller en omröstning på chinchilla.se. En person som har gjort något extra för chinchillasverige i år. Bidragit med väldigt mycket, tagit in en ny mutation, gjort otroligt mycket för föreningen eller något annat som gör att denna person sticker ut lite alldeles extra och bör belönas för detta.

Vid nominering skall en motivering medfölja. Sista nomineringsdag är den 31 december varje år.Sista röstningsdatum är siste februari varje år. Vinnaren erhåller pokal.  

 

Samtliga pokaler och prisutdelningar för ovanstående titlar hålls på Svensk Vinnarutställning (årets första utställning).